Navigacija

Turistična kmetija SPODNJI LEČNIK

Turistična kmetija SPODNJI LEČNIK

Kmetija Spodnji Lečnik leži med samotnimi kmetijami na južni strani Strojne, vzhodno od Zelenbrega pod Šteharnikovim vrhom. Do njih boste prišli po cesti proti Strojni (1 km). Pri Orodjarstvu Polovšek zavijete desno na makadamsko cesto, pot pa je označena tudi s kažipoti cesta mošta. Če uživate v naravi in lepem svežem okolju, se lahko sprehodite po gozdni poti iz Dobrij (Malgajev spomenik).

Čeprav leži kmetija le dobrih 10 minut vožnje z Raven, boste dan preživeli v pravem podeželjskem okolju. Tam si boste lahko nabrali novih moči in se okrepčali z dobro domačo hrano. Ponudijo vam bolj in manj znane jedi, ki so jih pripravljale že naše babice. Izbirate lahko med toplimi in hladnimi jedmi (hladne: razni narezki, skuta, domača pašteta; tople: krompirjeva juha z ocvirki, razni štruklji, bula, pečenice). Pripravijo vam tudi jedi po vaši izbiri. Dobrodošlo je predhodno naročilo, posebej ob nedeljah, ko vam nudijo nedeljska kosila. Radi se posvetijo večjim zaključenim družbam, ki se lahko zabavajo v dveh prostorih. Po želji uredijo tudi glasbo.

V poletni vročini se lahko ohladite v bogati senci kostanja, po katerem je kmetija še posebej znana. Kostanj je najdebelejše drevo v Občini Ravne (obseg 7,3 m  premer 2,33 m). Je enodebelno drevo, kar je za tako debel kostanj prava redkost. Je ponos kmetije in kraja.

Turistična kmetija SPODNJI LEČNIK
  • Tolsti Vrh 23
  • 2390 Ravne na Koroškem
  • +386 2 822 00 17
  • +386 41 857 923
Dan Ura
PON
TOR
SRE
ČET
PET
SOB
NED