Navigacija

Poštarski dom

Poštarski dom

Dom stoji na sončni jasi ob robu gozda na vzhodnem pobočju Kozjega hrbta, vzhodne rame Uršlje gore ali Plešivca. Prvo, manjšo kočo, so zgradili delavci takratne Okrajne pošte Slovenj Gradec pod vodstvom Martina Prevorčnika in jo odprli 12. junija 1955. Kočo je leta 1957 prevzelo novoustanovljeno PD PTT Maribor. Leta 1969 so h koči dozidali velik restavracijski prostor, nad katerim so leta 1986 zgradili še nadzidek in ga funkcionalno povezali s starim objektom. Povečano in posodobljeno postojanko so odprli ob proslavljanju 30-letnice društva 28. junija 1987 in jo preimenovali v Poštarski dom.

Dom je stalno odprt. V treh gostinskih prostorih je 100 sedežev, točilni pult; pri mizah pred domom je 40 sedežev; v 10 sobah je 30 postelj, na skupnem ležišču pa 8 ležišč; WC in umivalnici s toplo in z mrzlo vodo v pritličju in nadstropju; centralno ogrevanje, tekoča voda, elektrika, telefon.

RAZGLED: je le proti severu in vzhodu, proti jugu in zahodu ga zakriva gozd. Na severu v bližini vidimo hribovje Selovec med Mežo in Mislinjo, za njim pa nekoliko višjo Črneško goro; na severovzhodu se dviga Košenjak; na vzhodu vidimo obsežni jugozahodni del Pohorja od Črnega vrha do zadnjih nižjih vrhov proti Dravogradu, pod njim pa del Mislinjske doline in tudi majhen del Slovenj Gradca.
Poštarski dom
  • +386 (0)2 822 10 55
Dan Ura
PON
TOR
SRE
ČET
PET
SOB
NED