Navigacija

PUNKT, bistro in kavarna

PUNKT, bistro in kavarna

"Ne bod' tele, ne hod' v Cele!"

Zakaj ne bi burgerjev, tistih pravih, ki so kulinarični hit povsod po svetu, imeli tudi na Koroškem? Zakaj ne bi tudi Korošci imeli svojega čisto pravega buger housa in se jim ne bi bilo treba prevažati na druge konce Slovenije? Ta čisto vsakdanja misel je začela zgodbo o prvem Koroškem  burger housu, za katerega se je kmalu izkazalo, da niti malo ne zaostaja za ostalimi po Sloveniji. "Ne bod' tele, ne hod' v Cele," smo šaljivo pravili, ko je svoja vrata odprl prvi burger punkt na tem koncu Slovenije.

Seveda gre za veliko več kot zgolj to, da se Koroščem ni treba več voziti v Celje, Maribor in Ljubljano. Burgerji že dolgo niso več hrana za 2. uro ponoči, ko se vračaš z gavde. Postajajo izziv tudi za najboljše chefe v Sloveniji in po svetu, iz obcestnih stojnic so se povzdignili na menije finih restavracij. In ravno ta združitev street fooda z à la carte kulturo predstavlja izziv tudi Punktu.

Ponosni smo, da pri ustvarjanju burgrejev in sladic sodelujemo s priznanimi lokalnimi ponudniki. 100 % prvovrstna slovenska mleta govedina iz točno določenega razmerja najboljših koncev mesa, krompirjeve bombetke po skrivnem lastnem receptu in ekološka zelenjava – vse to prihaja od priznanih lokalnih proizvajalcev in kmetovalcev, kar pomeni, da so sestavine vedno sveže. Omake, brez katerih naši burgerji ne bi bili to, kar so, pa so skrbno varovana skrivnost, po kateri vsako jutro znova diši iz naše kuhinje.

Ker sta burger in pivo najboljši par, nam je v čast, da lahko poleg najboljših burgerjev na Koroškem postrežemo tudi s pestro izbiro butičnih piv slovenskih mikropivovarjev. Poleg piv ponujamo tudi izbor vin priznanega slovenskega vinarja, ki sodeluje z najboljšimi slovenskimi restavracijami, in nekaj prestižnejših viskijev, nikakor pa ne moremo mimo dejstva, da smo prvi, ki smo na Koroško pripeljali tako opevano točeno nefiltrirano pivo.

Znanost pravi, da so ljudje, ki vlagajo v doživetja, srečnejši. Upamo, da bo med srečna spadalo tudi doživetje v Punktu.

Kotlje 3A

2394 Kotlje

 

Klic 0820 53177

Odprti smo:
PON-ČET: 8:00-22.00
(kuhinja: 9:30-21.00 )
PET-SOB 8:00-23.00
NED: 8:00-20:00
PRAZNIKI ZAPRTO!