Navigacija

Posebno doživetje na kmetiji

Posebno doživetje na kmetiji

Vabimo vas, da takšen prvinski in barviti
svet Koroške spoznate tudi vi!

PROGRAM: POSEBNO DOŽIVETJE NA KMETIJI

 

- ob 9.30 uri - prihod na Ravne na Koroškem in ogled Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika. Po dogovoru organizirajo strokovno vodenje po knjižnici, ogled notranjosti in zunanjosti knjižnice in brezplačen ogled njihovih posebnih zbirk (Artoteka, Kotnikova soba, Prežihova soba, Suhodolčanova soba, Raritete, Faksimilirane in bibliofilske izdaje …).

 

- ob 10.30 uri – Muzej Ravne ogled razstave Forma viva na Koroškem 1964-  V Muzeju Ravne na Koroškem (razstavišču na gradu Ravne) je postavljena stalna razstava o Formi vivi.

Forma viva Ravne je postala prva stalna zbirka jeklenih skulptur večjih dimenzij na prostem - to si je mogoče ogledati preko spletne aplikacije www.fvr.si, pri tem pa uporabiti virtualno navigacijo pametnega telefona. Tej edinstveni zbirki jeklenih skulptur na prostem lahko namenite več časa in si privoščite Urbani piknik s kulinarično »culo« ali obiščete muzejsko razstavišče na ravenskem gradu, kjer je od decembra 2016 na ogled stalna razstava o Formi vivi na Ravnah na Koroškem. Galerija Forma viva Ravne, kot smo simbolično imenovali del pritličnega prostora v grajskem muzejskem razstavišču, prikazuje snovanje in razvoj zbirke skulptur mednarodnih avtorjev od prvega simpozija leta 1964 do simpozija pred dvema letoma in s pregledno postavitvijo pušča prostor vsem nadaljnjim ravenskim kiparskim simpozijem Forme vive.

 

- ob 12.30 uri ogled mestnega jedra Ravne na Koroškem. Jedro mesta predstavlja stoletja star trg, včasih imenovan Guštanj (Gutenstein). V samem jedru je Občina Ravne na Koroškem, Koroški medgeneracijski center… V TIC-u lahko dobite informativno gradivo in kupite spominčke.

 

- V urbanem okolju Raven na Koroškem si lahko ogledate jeklene skulpture Forme vive, enkratne umetnine, ki so nastale v okviru mednarodnih kiparskih simpozijev.

 

- ob 13.30 uri – ob izletu ali popotovanju po Koroškem nikar ne zamudite res posebnega doživetja na kmetiji Klančnik. S pravim turističnim vlakom vas bodo popeljali na kratek izlet skozi Hrastov gaj. Ob prijetni vožnji boste lahko opazovali pašo damjakov in muflonov, na lovski koči si boste ogledali bogato lovsko zbirko. Okrepčali se boste s kakšno pijačo in pokramljali z izkušenim lovcem, ki vam bo povedal kar nekaj svojih lovskih prigod. Z malo sreče vas bo pričakala tudi mlada košuta, ki rada obišče predvsem tiste najmlajše.

V 150 let stari Klančnikovi kleti boste pokušali domače salame in domač »mošt« - jabolčnik. Na kmetiji vas bodo razvajali ob domačih dobrotah. Vse, kar vam bo ponujeno, pridelajo doma na kmetiji. Izvedeli boste kar nekaj zanimivosti o življenju na kmetiji nekoč in danes, predstavili vam bodo predelavo suhomesnatih izdelkov, prav tako si boste ogledali hlev in robota za molžo krav,  ki opravi potrebno delo brez prisotnosti ljudi.

 

Podrobnejše informacije lahko dobite na:

TIC Ravne na Koroškem
Partizanska ulica 3, 2390 Ravne na Koroškem

Tel: 02 82-21-219
E-mail:  danica@zkstm.si

Program pripravila: Danica Hudrap

Veselimo se vašega obiska!