Navigacija

Koča na Naravskih Ledinah

Koča na Naravskih Ledinah

Koča stoji na jasi na zahodnem boku Uršlje gore, ob cesti, ki pripelje z Raven na Koroškem in pelje naprej proti Križanu, Slovenj Gradcu in na Uršljo goro. Zgradbo je postavil mežiški rudnik v bližini nekdanjega rudokopa. Rudnik je zgradbo odstopil PD Ravne na Koroškem, ki jo je preuredilo v planinsko postajanko in zraven nje zgradilo depandanso; planinsko postojanko je odprlo 24. maja 1964. Leta 1978 so kočo adaptirali in povečali, leta 1986 pa so napeljali telefon. Leta 1990 so namestili centralno ogrevanje in napeljali vodovod.
 
V gostinskem prostoru je 40 sedežev in točilni pult; na klopeh pri mizah ob koči je prostor za 200 ljudi; v 6 sobah je 13 postelj, na skupnem ležišču pa je 16 ležišč; WC, umivalnica s toplo in mrzlo vodo; centralno ogrevanje; tekoča voda, elektrika, telefon.
 
Razgled: 
Jaso obdajajo gozdovi, zato od koče ni razgleda. Če se povzpnemo po poti na Uršljo goro na 10 minut oddaljen odprt svet nad kmetijo Naravnik, se odprejo lepi pogledi proti jugu in zahodu, pogled proti severu in vzhodu pa zakriva Uršlja gora. Na jugu vidimo Sleme in Smrekovško pogorje s Smrekovcem, Komnom in Travnikom, na jugozahodu Raduho, Olševo in Savinjske Alpe, na zahodu pa Peco.
Koča Na Naravskih Ledinah (1072m), Planinsko društvo Ravne
Dan Ura
PON
TOR
SRE
ČET
PET
SOB
NED