Navigacija

Marko Črnčec Solo & Trio

Marko Črnčec Solo & Trio

Kje:
Kdaj: 18.9.2021 19:00 - 21:00

17. Festival slovenskega jazza
Marko Črnčec Solo & Trio

Premierna izvedba koncerta z glasbo Mojmirja Sepeta.

Sobota, 18. september 2021, 19:00
KMKC Kompleks, Čečovje 5, 2390 Ravne na Koroškem
V sodelovanju s KMKC Kompleks.

Marko Črnčec – klavir
Nikola Matošić – kontrabas
Kristijan Krajnčan – bobni

 

Marko Črnčec je en izmed najbolj priznanih sodobnih slovenskih glasbenikov, ki trenutno živi in deluje v New Yorku. Na mednarodnem prizorišču je znan kot multiinstrumentalist, skladatelj, aranžer ter producent, zlasti v jazzu ter popularni glasbi.

Izdal je že 5 avtorskih zgoščenk z odmevnimi kritikami, kar ga uvršča med enega najbolj ustvarjalnih in produktivnih glasbenikov slovenske jazzovske glasbe. Njegov album “Devotion” (2014, Whirlwind Recordings) je največja jazz publikacija AllAbout Jazz uvrstila med enega izmed 20 najboljših jazz albumov na svetu leta 2014. Sedaj se Črnčec pripravlja na izid njegovega novega ploščka, in sicer z Big bandom RTV Slovenija z naslovom Roads ter koncertiranje s solo klavirskim repertoarjem, del njegovega bogatega repertoarja pa sestavlja tudi glasba Mojmirja Sepeta, ki mu posveča tokratni večer.

 

V triu se mu bosta na odru pridružila še Kristijan Krajnčan, režiser, skladatelj, čelist in bobnar, ki z izjemnim občutkom dodaja ritem in poudarke v vsako glasbo, ki jo ustvarja ter vedno nasmejani kontrabasist Nikola Matošić.