Navigacija

Draga Puc: Podobe nekega življenja [Koroška osrednja knjižnica, Razstavišče]

Fotografska razstava v počastitev Karla Pečka ob stoprvi obletnici njegovega rojstva

Kje:
Kdaj: 13.5.2021 18:00 - 12.6.2021 13:00

Draga Puc: PODOBE NEKEGA ŽIVLJENJA

Razstava Podobe nekega življenja je dokumentarni fotoesej Drage Puc v počastitev Karla Pečka ob stoprvi obletnici njegovega rojstva.

Razstava poskuša subjektivno – avtorsko, a vendar z dovolj dokumentarne ostrine, predstaviti manj znane postaje in dogodke v življenju človeka, ki je 'videl dlje, kot se sme sanjati' in je s tem, s svojimi sodelavci na svetovni zemljevid zarisal Slovenj Gradec: ta je z  njim, in tudi zaradi njega, postalo mesto Glasnik miru.                                                                                                                                                                    Razstava je hkrati pričevanje o življenjski poti, ki je bila svojevrstna golgota in primer neuklonljive prežihovsko-samorastniške življenjske moči, vztrajnosti in pokončnosti.                                                               

Sestavlja jo 74 fotografij, postavljenih v 11 poglavij. Njihovo mehko vezno tkivo je 'osebni komentar' – so fragmenti iz spominov Karla Pečka, ki jih je v pogovorih z njim, ohranil Andrej Makuc.

Projekt je nastajal od novembra 2017 do februarja 2020. V delu ga je podprla MO Slovenj Gradec. Izbor fragmentov misli, razvrstitev poglavij  in postavitev fotografij je avtorica opravila v sodelovanju z Josipom Košuto.