Navigacija

Neža Jamnik: Ob poldrugi uri [Koroška osrednja knjižnica, Spletni dogodek]

Neža Jamnik: Ob poldrugi uri   [Koroška osrednja knjižnica, Spletni dogodek]

Predstavitev knjige

Kje:
Kdaj: 5.11.2020

Mlada Hotuljka, Neža Jamnik, se bo predstavila s svojo prvo pesniško zbirko. Študentka primerjalne književnosti in literarne teorije je začela pisati, ker se je bala spregovoriti na glas. V prihodnje želi premakniti meje slovenskega svobodnega pesništva in jih združiti še z drugimi oblikami umetniškega izražanja. Lastno psihoterapijo izvaja skozi poezijo, glasbo, likovno izražanje in ples.

Pogovor bo vodila Lucija Mirkac.

''Biti srečen ali biti nesrečen?'' v eni izmed svojih pesmi zapiše mlada pesnica Neža Jamnik. Zasanjana pesnica, ki stanje (ne)sreče v pesmih nemalokrat (ob)čuti še bolj (ob)čutljivo kot nekdo, ki nonšalantno, brezkompromisno, s sodobno hitrostjo in hipnimi dražljaji brzi skozi življenje, se sprašuje o smislu, začetku in koncu. Sprašuje se o tem, o čemer so se skozi vso zgodovino književnosti spraševala največja pesniška imena, sprašuje se o tem, o čemer se bodo naslednje stoletje spraševali mnogi – od kod pridemo in kam gremo? Čeprav včasih zlomljeno, se telo drži pokonci, in v kakršnem koli raju že – Neža piše pesem. Pesnica nas s svojimi pesmimi, ki nas kdaj presenetijo tudi tako, da v nas ne sproščajo samo občutkov ugodja, zaljubljenosti, gotove sreče ali naivne omame od sladkosti lepih dni, sili v premislek. In to je nemalokrat tudi bistvo umetnosti. Da postojimo in premišljujemo ...

Mira Razdevšek, prof.


SPLETNI DOGODKI V NOVEMBRU

Ker bi radi ohranjali utrip kulture, bomo v času prepovedi, povezani z razglasitvijo epidemije, dogodke izvajali preko spleta. Prireditve, ki jih bomo posneli v prostorih naše knjižnice, bomo objavili na naši spletni in Facebook strani na dan dogodka. O podrobnostih boste pravočasno seznanjeni preko različnih obveščevalnih kanalov.