Navigacija

Jakob J. Kenda: Transverzala [Koroška osrednja knjižnica, Razstavišče]

Jakob J. Kenda: Transverzala    [Koroška osrednja knjižnica, Razstavišče]

Predstavitev knjige

Kje:
Kdaj: 15.10.2020 18:00 - 19:00

Transverzala je bila kot krožna planinska pot predlagana že leta 1951, a so jo iz političnih in drugih razlogov uspeli speljati le polovico. Avtor pričujočega romana je tako leta 2019 določil potek celotne trase in jo skupaj s svojima otrokoma in prijatelji tudi prehodil. Izrazito združevalna pot zdaj s 1200 kilometri dolžine in poskočnimi 70 kilometri skupnega vzpona končno zaobjema vse raznolike obraze slovenskega planinskega sveta od divjinskega do alpskega.

Potopisni roman Transverzala je svojevrstno nadaljevanje večkrat nagrajene uspešnice Apalaška pot. Jakob J. Kenda tokrat s svojim slikovitim, sočnim jezikom in začimbo humornih vložkov prikazuje pot, ki se vije prek njegove lastne dežele. Pripoved tako nudi vpogled v preteklost, a predvsem sodobnost avtorjeve domovine, in to s prepletenim vencem utrinkov in tem, ki jih ves čas povezujejo tudi bolj intimne niti ljubezni v njenih najrazličnejših oblikah.

_ _ _ _ _ _ _

Povabljeni, kljub …

Ker želimo, da so vaši obiski pri nas prijetni in da skupaj preprečujemo širjenje virusa SARS-CoV-2 vas naprošamo, da ob obisku prireditev upoštevate naš preventivni protokol, ki je v skladu s priporočili NIJZ in na podlagi Odloka o spremembah in dopolnitvi Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 96/2020). Ob obisku dogodkov, ki se jih lahko udeleži največ 50 ljudi, bomo vodili seznam udeležencev, katerega bomo, v primeru, da nam NIJZ v enem mesecu od dneva izvedbe ne pošlje zahteve za vpogled, primerno uničili.

Prireditve se lahko udeležijo le zdravi obiskovalci.

V času spremenjenih okoliščin bo v Kuharjevi dvorani na ogled 'stolna razstava' reprodukcij likovnih del iz depojev naše posebne zbirke Artoteka. Število obiskovalcev posameznega dogodka pa bo, glede na prostor, omejeno.   

In brez skrbi ... Za tiste, ki morebiti ostanete pred vrati, bomo kmalu poskrbeli za možnost ogleda digitalnih posnetkov prireditev.