Navigacija

Tedni vseživljenjskega učenja 2020 - Učimo se za življenje, torej smo! [Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem, Na gradu 1, 2390 Ravne na Koroškem]

Tedni vseživljenjskega učenja 2020 - Učimo se za življenje, torej smo!  [Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem, Na gradu 1, 2390 Ravne na Koroškem]

Kje:
Kdaj: 8.9.2020 18:00 - 19:00

Praznovanje in otvoritev že 25. Tednov vseživljenjskega učenja – TVU (4. 9.–9. 10.), največje in najvidnejše slovenske promocije vseživljenjskega učenja in izobraževanja.

Ob tem bomo skupaj zakorakali še v Nacionalni mesec skupnega branja. Osrednji gost dogodka – Primož Suhodolčan, ki pravi: »Branje je veselje. Branje je sreča. Branje je znanje.«, bo imenovan za koroškega ambasadorja vseživljenjskega učenja.

Pozdravni govor za obiskovalce/goste dogodka bo imel tudi župan Občine Ravne na Koroškem – dr. Tomaž Rožen, ki bo spregovoril o pomenu vseživljenjskega učenja in o pomenu branja, saj se september tudi nacionalni mesec branja, omenjena občina pa je tudi nosilka priznanja Branju prijazna občina (2019).

Rdeča nit kulturnega programa bo vseživljenjsko učenje, branje in knjiga skozi različne generacije.

(Prireditev poteka v okviru projekta Tedni vseživljenjskega učenja 2020, katerega območni koordinator je Ljudska univerza Ravne na Koroškem.)