Navigacija

Tedni vseživljenjskega učenja 2020 - Učimo se znanosti skozi umetnost, torej smo! [Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem, Na gradu 1, 2390 Ravne na Koroškem.]

Tedni vseživljenjskega učenja 2020 - Učimo se znanosti skozi umetnost, torej smo!    [Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem, Na gradu 1, 2390 Ravne na Koroškem.]

Kje:
Kdaj: 15.9.2020 18:00

Društvo Koroška akademija znanosti in umetnosti (KAZU) je bilo leta 2017 ustanovljeno z namenom spodbujanja in pospeševanja ustvarjalnega sodelovanja koroških doktorjev znanosti in vrhunskih umetnikov. Člani krepimo prispevek pri razvoju znanstvene misli in umetniške ustvarjalnosti na Koroškem.

Tokrat želimo delovanje KAZU predstaviti širše: skozi avtorsko razstavo dr. Naceta Pušnika, člana in predsednika društva. Ideja in namen sta, da ljudje spoznajo člane in njihovo znanstvenoraziskovalno ter pedagoško delovanje. V društvu menimo, da se bomo tako približali občinstvu in spodbudili možnosti sodelovanja ter povezovanja širom koroške regije.

Skozi grafično oblikovanje bomo predstavili 26 članov Društva KAZU. Vsako področje ima svoje specifike, ki jih je avtor želel prikazati skozi zanimive in na trenutke humorne slike. Razstava omogoča razmislek o različnih področjih, predvsem pa želi spodbujati pozitiven odnos do znanosti in umetnosti, ki je za razvoj družbe izjemnega pomena.

(Dogodek poteka v okviru projekta Tedni vseživljenjskega učenja 2020, katerega območni koordinator je Ljudska univerza Ravne na Koroškem.)