Navigacija

SVETOVNI DAN TURIZMA

SVETOVNI DAN TURIZMA

Kje:
Kdaj: 27.9.2019 8:00 - 12:00

SVETOVNI DAN TURIZMA

Namen Svetovnega dne turizma (WTD) je spodbujati ozaveščenost o pomenu turizma in njegove socialne, kulturne, politične in gospodarske vrednosti.  V svetovnem merilu je kritičnost turizma ključna za svetovno napredovanje in socialno izboljšanje.

:::::::::::::::::::::

Svetovni dan turizma bomo obeležili tudi v Občini Ravne na Koroškem.

Vabimo vas da Svetovni dan turizma proslavite z nami!

Pridružite se nam in nam pomagajte sooblikovati prijeten dan

v petek, 27. septembra  2019, v prostorih TIC-a Ravne.

Po Slovarju slovenskega knjižnega jezika je turist vsakdo, ki potuje in ki začasno spremeni kraj bivanja zaradi oddiha ali razvedrila. Potemtakem smo turisti skorajda vsi, vsak dan, kajti vsakdo od nas potuje v službo, z avtom ali peš ter če že ne zaradi oddiha ali razvedrila pa vsaj zaradi službe začasno spremeni kraj bivanja, kajne?

V ravenskem TIC-u poleg informacij za turiste, poskrbimo še za informiranje medijev, društev in ostalih o dogodkih, prireditvah ter seveda ponudbi. V Partizanski ulici, kjer se nahajamo pa navdušujemo tudi domačine, še posebej pa naključne obiskovalce mesta, ki so na Ravnah vse pogostejši. In ker je pri nas pogosto živo, pisano in domače, nas zelo radi obiščejo tudi otroci iz Vrtca Ravne, ki so posebej za Svetovni dan turizma v sliki predstavili kako si oni predstavljajo turizem.  Pridite naokoli in si poglejte!

 

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem vas v okviru evropskega projekta "Noč ima svojo moč" ter Svetovnega dne turizma vabi v petek, 27. septembra  2019, od  9. do 24. ure v prostore Štauharije, Koroška cesta 12, Ravne na Koroškem na eksperimentalne delavnice za vse generacije.

Ob 20. uri predavanje Znanost in eksperimenti v jeklarski industriji, v sodelovanju s Skupino SIJ - Slovenska industrija jekla.

Znanje je bogastvo. Je vrednota, za katero se je treba še kako potruditi, in je hkrati premoženje, ki nam ga ne more nihče vzeti. Je pa na poti do znanja veliko lažje, če kdo »prižge« našo vedoželjnost in »vklopi« našo radovednost.

Organizatorji: Hiša eksperimentov, Inštitut "Jožef Stefan" Ljubljana, Tehniški muzej Slovenije, Kemijski inštitut, Slovenska pot kulture železa, Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem.

Dajte svoji radovednosti duška in se nam pridružite!

 

 

V Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika so ob letošnjem Svetovnem dnevu turizma pripravili priložnostno razstavo z naslovom »Turizem in delovna mesta: boljša prihodnost za vse«. 

 

Shod za podnebno pravičnost bo ob Svetovnem dnevu turizma, 27. septembra!

Mladi (učenke in učenci OŠ Prežihovega Voranca z mentorico) se bodo ob Svetovnem dnevu turizma pridružili shodu »Podnebni štrajk: skupaj za podnebno pravičnost«, ki bo v petek, 27. 9. 2019, ob 11.55 uri potekal v številnih državah po vsem svetu in tudi v vsaj devetih krajih v Sloveniji,  med drugim tudi na Ravnah na Koroškem, na Mestni tržnici.