Navigacija

Monsun [KMKC Kompleks]

Monsun [KMKC Kompleks]

Kje:
Kdaj: 15.2.2019 22:00

Škofjeloška skupina Monsun je nastala kot plod sodelovanja članov v različnih rockovskih zasedbah na prelomu tisočletja, najmočneje pa so se sprva povezali v akustični zasedbi Candle With Hair v skorajda današnji obliki. V letu 2013 se je iz želje po ustvarjanju avtorske glasbe in še dane naraščajoče izpovedne energije razvil projekt Monsun.


Sprva žanrsko pod velikim vplivom glasbene generacijsko zlatih 90-ih let, je zasedba ustvarila množico skladb, kjer je slogovno in tehnično preizkušala in iskala svoj značilni zvok, rezultat pa je fuzija rock, indie, grunge in alternativnih prvin. Ta fuzija še vedno poteka in se odraža v prijetno samosvoji glasbeni shemi, ki zapolnjuje vrzel v sodobnem slovenskem glasbenem prostoru.


Tematsko glasba z besedili izpoveduje pogled na današnjo družbo in umestitev posameznika v aktualni prostor - čas, se sooča z izzivi slehernika in odpira tudi manj prijetna življenjska vprašanja. Zvesti koreninam ohranjajo svoj, na izraziti kitarski osnovi zgrajen zvok, ki pa je nadgrajen v sodobno, dinamično, strastno in čustveno nabito telo.


Člani skupine:
Aleš Avguštin - bobni
Matija Krajnik - vokal

Marijo Lovrić - kitara, vokal

Aleksander Šarić - bas kirara

Anže Vidic - kitara

Miha Dolinar - klaviature


Vstopnine ni, vabljeni!