Navigacija

Bob Marley tribute [KMKC Kompleks]

 Bob Marley tribute [KMKC Kompleks]

Kje:
Kdaj: 8.2.2019 22:00

Ker bi legenda Bob Marley 6. 2. praznoval svoj 🎂 ⓻⓸. rojstni dan, se ga bomo v Kompleksu spominjali s pomočjo skupine ▶Brain Holidays! 

❗Sledi after s PEACE MESSENJAH Sound System (Roots rock reggae, Dub). 

Vstopnina: predprodaja 5 eur.

🎶 Brain holidays so skupina iz Zagreba, ki je bila ustanovljena leta 2000. Njihovo glasbeno pot so zaznamovali štirje albumi: “Stereo Roots”, “ Save Peace Babylon Delete”, “System Error” in “System Error Remix Side”. Album “System Error” pa je bil tudi nominiran za nagrado Porin 2018. 
Skupina je s strani glasbenih kritikov zelo hvaljena, tako njihovo avtorsko delo kot tudi tribute to Bob Marley, slednje se zgodi le ob obletnicah rojstva in smrti te glasbene ikone. 

🎶 PEACE MESSENJAH Sound System (Roots rock reggae, Dub). 

Zgodba sega v leto 2009, ko sta se Jan - Dub Spencer in Nejc - Mostly Harmless prvič predstavila publiki na eventu »Roots Jamdown inna black town« v Črni na Koroškem. Od takrat sta skupaj vrtela pod imenom Reggaeneration sound. Leta 2015 se je soundu pridružil še Žan – Cool Jah. Nastopali so v raznih klubih (Channel 0, K4, ZOO, Špajz, Mostovna, eMCe Plac, Kompleks..) in festivalih (Overjam, Jungle Flash, SamoReggaeSound, Natural Mystic festival …), prirejali pa so tudi evente Downtown top ranking, ki so se odvijali v bivšem Klub baru v Slovenj Gradcu. Dolgoletna želja vseh treh selektorjev je bila lasten zvočni sistem. Leta 2018 sta Jan in Žan (takrat še edina aktivna člana sounda) formirala prvi koroški DIY zvočni sistem in se preimenovala v Peace Messenjah sound system. Zvočni sistem od takrat naprej redno trese stene Špajz-u na dogodkih Roots corner, Dub Corner in Roots reggae explosion.

♬ BOB MARLEY ♬
Robert Nesta Marley (St. Ann, Jamajka, 6. april 1945. - Miami, SAD, 11. maj 1981.), jamajški reggae in ska pevec ter tekstopisec, glasbena in kulturna ikona Jamajke. Prepričani rastafarijanec, ki je pustil velik vtis na reggae glasbo s svojo duhovnostjo. Je edini reggae glasbenik, ki je dosegel status svetovne super zvezde.
Leta 1963 je ustanovil originalno zasedbo The Wailers, katero so sestavljali Bob Marley, Bunny Livingstone in Peter Tosh. Njihova prva izdana pesem Simmer Down je takoj postala veliki hit na Jamajki. Leta 1966 je Haile Sellassie obiskal Jamajko in od takrat so Bob in ostali Wailersi sprejemali rastafarijansko vero. S svojo glasbo so poskušali širiti sporočilo ljubezni in miru. V svoji domovini Bob postaja prerok, njegov vpliv pa sega tudi v politične vode.

Ko je maja leta 1981 Marley umrl od posledice raka na nogi (poškodba kot posledica igranja nogometa) je svet izgubil enega največjih zagovornikov siromašnih in brezpravnih ljudi, kot tudi enega od najboljših skladateljev njegove generacije. Bil je prva mega zvezda iz tretjega sveta, izredno veliko pa je naredil tudi na področju oživljanja oslabljene politične zavesti med mladino. V nasledstvo je pustil pesmi, ki še dandanes navdihujejo glasbenike širom sveta. Bob Marley je bil rastafarijanec, eden od največjih zagovornikov pan-afrikanizma, veliko pa je pel tudi o odpravi represije.

Oče reggae zvoka je za sabo pustil nešteto nepozabnih pesmi, ki tudi po skoraj 40. letih zvenijo fenomenalno. V petek 8.2 se bomo v KMKC Kompleksu spomnili na: No Woman No Cry, Get Up Stand Up, I Shot The Sheriff, Is This Love, Redemption Song, Buffalo Soldier… in še mnogih drugih. Skupina Brain Holidays – Bob Marley tribute je znana po tem, da so njihovi živi nastopi odlični, predvsem vedno razprodani in polni dobre atmosfere. Ne zamudite.