Navigacija

Ko sanje ostanejo sanje [Koroška osrednja knjižnica, Razstavišče]

Poetično odprtje nove sezone branja za odrasle 'Korošci ba bukve beremo' s slavistko, glasbenico in pesnico Amino Majetić

Kje:
Kdaj: 28.11.2018 18:00 - 19:30

Poetično odprtje nove sezone branja za odrasle s slavistko, glasbenico in pesnico Amino Majetić ter ščepcem starega, novega in izvrstnega branja – v luči moči besede.

Amina Majetić nas bo popeljala v svet poezije, kjer s čustvi izrisuje svet ljubezni in prijateljstva in razmišlja o povezavi med poezijo in glasbo, ki ji je predana že od otroštva. Predstavila nam bo svojo prvo pesniško zbirko Vse ali nič, nam zaupala, kaj se skriva za naslovi njenih pesmi in kako je, „Ko sanje ostanejo sanje“. Trenutno pripravlja drugo pesniško zbirko, zajadrali pa bomo tudi skozi odlomke romana, ki nastaja v povezavi z izkušnjami v njenem glasbenem svetu. Pika na i bo glasbena popestritev, ko bomo z Majetićevo ponovno obudili nekaj slovenskih popevk.

Amina Majetić je maturantka Slovenske gimnazije v Celovcu, z aktivnim znanjem petih jezikov. Magistrirala je na univerzi Alpe-Jadran v Celovcu. Je trikratna prvonagrajenka Tischlerjevega nagovorniškega natečaja, dobitnica nagrad in priznanj na več literarnih natečajih, pri katerih sedaj sodeluje tudi kot članica žirije. Je glasbeno aktivna v več državah, kjer na festivalih zastopa Slovenijo ali Avstrijo in nastopa s svojim bendom. Tudi v glasbi ima že kar nekaj uspehov in nagrad, s katerimi se lahko pohvali.