Navigacija

Kino Ravne

Kino Ravne

Kje:
Kdaj: 15.6.2018 17:00 - 20:30

Kino Ravne

 

Petek, 15. junij 2018

Kulturni center Ravne

 

17:00 Začarani princ

18:45 Klub zadovoljnih žensk

20:30 Jurski svet: Padlo kraljestvo

 

ZAČARANI PRINC

Sinhronizirano.
Vsi vemo, kako se končajo klasične pravljice. Pepelka se poroči s princem na belem konju, Sneguljčica prav tako, Trnuljčica pa se poroči … prav tako s princem na belem konju. Kako se konča nova animacija producentov Shreka, pa odkrijte sami.

O FILMU
Vsi dobro vemo, kako se končajo klasične pravljice. Pepelka se poroči z princem Šarmerjem, Sneguljčica se poroči s…. hmmm, kako zanimivo… s princem Šarmerjem. In Trnuljčica… madonca, tole je pa že malo nerodno… s princem Šarmerjem! Kot dojenček je bil princ Šarmer (v izvirniku mu glas posoja Wilmer Valderrama, v slovenski sinhronizaciji pa Klemen Bunderla) že kar nesramno pretirano blagoslovljen s »šarmom«, in tako – čeprav niti najmanj po njegovi krivdi – ženske naravnost padajo v njegov objem. Sleherno dekle, ki ji prekriža pot, se do ušes zacopa vanj. In lahko si mislite, da mu skozi življenje – kot pač vsakemu, ki se rodi v kraljevo družino in se njegovim čarobnim čarom ne zmore upreti nobena – uspeva pluti zgolj s širokim očarljivim nasmeškom. 

Potem ko naniza tri silno ugledne zaročenke in na stotine oholo zavrnjenih ljubic, ki zdaj kujejo maščevanje, se Šarmer odloči, da prežene urok, in sicer tako, da najde najbolj izmuzljivi dobitek, kar jih je: edino in pravo ljubezen. Vsak neustrašni vitez v celi deželi ve, da morajo snubci kraljevskega porekla, ki se podajo na takšno nalogo, prestati pot do samospoznanja in moškosti, znano kot »preizkušnja«. Njegov oče jo je prestal, oče njegovega očeta tudi…. zakaj je torej ne bi torej tudi on? In tako se s pomočjo navihanega Lenija v vlogi vodnika Šarmer nameni prebiti skozi preizkušnjo, odkriti svojo pravo ljubezen in najti svoj srečni konec. 

Ne ve pa, da je »Leni« pravzaprav zloglasna tatica Lenore Quinonez. Rodila se je na morju, torej ni »kopenska damica« in je zaradi tega edina povsem imuna na Šarmerjeve v zibelko položene čare. Princa že takoj na začetku oceni kot tarčo, ki ji bo brez naporov prinesla naslednjo »plačo«: skuje načrt, da ga dostavi eni od treh nestrpno čakajočih princesk in poskrbi, da eno od njih vzame za ženo. Ampak na njunem skupnem popotovanju se ji začenja svitati, da utegne biti na Šarmerju – kot tudi v zvezi z njenimi čustvi do njega – kaj več, kot si je bila mislila na začetku… 


 

KLUB ZADOVOLJNIH ŽENSK

 

Diane (Diane Keaton) je po štiridesetih letih zakona nedavno ovdovela. Vivian (Jane Fonda) ima najraje moške, ki ne zahtevajo obvez in zaobljub. Sharon (Candice Bergen) še vedno ni prebolela ločitve izpred več desetletij. In Carolin (Mary Steenburgen) zakon se po petintridesetih letih maje.

O FILMU
Diane (Diane Keaton) je po štiridesetih letih zakona nedavno ovdovela. Vivian (Jane Fonda) ima najraje moške, ki ne zahtevajo obvez in zaobljub. Sharon (Candice Bergen) še vedno ni prebolela ločitve izpred več desetletij. In Carolin (Mary Steenburgen) zakon se po petintridesetih letih maje. 

Življenje teh štirih dolgoletnih prijateljic se obrne na glavo na vsemogoče načine, ko se njihov bralni krožek loti branja in debate o romanu Petdeset odtenkov sive. Nekatere odkrijejo nove ljubezni, druge spet zanetijo nekdanje… pri tem pa navdihujejo druga drugo in poskrbijo, da bo naslednje poglavje v njihovih življenjih najboljše doslej. Pridružite se krožku! 


 

 

JURSKI SVET: PADLO KRALJESTVO

 

Težko pričakovano naslednje poglavje kultne franšize dinozavre in juro popelje tja, kjer še niso bili.

O FILMU
Minila so štiri leta odkar so dinozavri uničili tematski zabaviščni park Jurski svet. Otok Isla Nublar je zdaj zapuščen, na njem prebivajo zgolj preživeli dinozavri, ki so v džungli prepuščeni samim sebi. Ko se začne prebujati otoški speči vulkan, se Owen (Chris Prat) in Claire (Bryce Dallas Howard) odpravita na reševalno misijo. Owen bi rad končno našel svojega raptorja po imenu Blue, ki je še vedno pogrešan v divjini, Claire, ki do dinozavrov zdaj goji veliko spoštovanje, pa želi pomagati, kolikor je le v njeni moči. Ko prispeta na otok, so zaradi bruhajoče lave razmere že zelo nestabilne. Med reševanjem pride njuna odprava na sled zaroti, ki utegne naš planet izpostaviti vrsti nevarnosti.