Navigacija

Kino Ravne

Kino Ravne

Kje:
Kdaj: 28.5.2018 15:30 - 23:00

Kino Ravne

Ponedeljek, 28. maj 2018

Kulturni center Ravne

Filmi in ure:

15:30 Poldi – pustolovščina pogumnega ptička

17:00 Jamski človek

18:45 Taksi 5

21:00 Deadpool 2

 

Opisi filmov:

POLDI - PUSTOLOVŠČINA POGUMNEGA PTIČKA

Sinhronizirano.

Od ustvarjalcev Legends of Valhalla - Thor prihaja ganljiva zgodba o ptičku Poldiju in njegovih prijateljih, polna avantur za vso družino.

Naslov v izvirniku:

Ploey - you never fly alone

V kinu od:

19.04.2018

Dolžina filma:

84 minut

Država / Letnik:

ISL/2018

Filmski žanr:

Animirani film

Igralci:

Jamie Oram, Harriet Perring, Iain Stuart Robertson

Režija:

Árni Ásgeirsson

Distributer:

Famous Fox d.o.o.

O FILMU
POLDI je islandski ptiček. Ko se njegova družina odpravi na jesensko migracijo v južne kraje, Poldi ne more z njimi, ker se še ni naučil leteti. Mali ptiček mora biti pogumen in iznajdljiv, če želi preživeti arktično zimo in premagati zlobne sovražnike ter dočakati pomlad, da bi se ponovno pridružil svojim ljubljenim. 

S pomočjo prijateljev, Poldiju uspe preživeti hudo islandsko zimo in premagati svoje velike in močne sovražnike ter dočakati pomlad in svoje prijatelje kot heroj. 

Ploey je islandsko-belgijska animirana koprodukcija o najbolj priljubljeni islandski ptici, znanilki pomladi - zlati prosenki (pluvialis apricaria, ang. golden plover), ki občasno prezimi tudi pri nas; večkrat pa se med preletom Slovenije ustavi tudi na ljubljanskem barju ali v sečoveljskih solinah. 

Film govori o mladem zlatem prosenku Poldiju, ki ima težave pri učenju letenja, zato mu spodleti, da bi skupaj s svojo družino v jesen odletel v toplejše kraje. POLDI je islandsko-belgijska 3D animirana koprodukcija o najbolj priljubljeni islandski ptici, znanilki pomladi - zlati prosenki (pluvialis apricaria, ang. golden plover), ki občasno prezimi tudi pri nas; večkrat pa se med preletom Slovenije ustavi tudi na ljubljanskem barju ali v sečoveljskih solinah

 

JAMSKI ČLOVEK

Sinhronizirano.

Smešna prazgodovinska pustolovščina v znanem Aardmanovem animacijskem slogu. Dogaja se v prazgodovinskem obdobju, ko so zemlji gospodarile nevarne zveri in kosmati mamuti, spremlja pa jamskega človeka, ki skuša skupaj s svojim najboljšim prijateljem, divjim prašičem Hognobom, združiti svoje pleme v boju proti močnim sovražnikom, ki jim grozijo.

Naslov v izvirniku:

Early Man

V kinu od:

10.05.2018

Dolžina filma:

89 minut

Država / Letnik:

GBR/2017

Filmski žanr:

Animirani film, Družinski film, Komedija

Igralci:

Vid Valič, Renato Horvat, Sašo Prešeren

Režija:

Nick Park

Distributer:

Blitz film & video distribution d.o.o.

O FILMU
Glavni – jamski – junak zgodbe je Dolgi (v izvirniku glas Eddieja Redmayna, v slovenski sinhronizaciji pa Vida Valiča); fant živi v uspevajoči dolini skupaj s svojim najboljšim prijateljem in pajdašem Pujsom in sebi podobnimi ekscentričnimi in prikupnimi člani plemena, ki ga vodi poglavar Bob (v izvirniku glas Timothyja Spalla, v slovenščini Renata Horvata). Medtem ko Dolgi sanjari o tem, da bi lovili mamute in se podajali na vznemirljive pustolovščine, je Bob povsem zadovoljen s tem, da pleme živi v ljubem miru in da je najvznemirljivejši del njihovih dni preganjanje zajcev. Potem pa ta mir nenadoma zmoti vdor sovražnika, na kakršnega doslej še niso naleteli: naduti lord Snob (Tom Hiddleston, v slovenščini Sašo Prešeren), guverner mesta Brongrad, je v plemenu ljubi dolini namreč našel bron. S svojo vojsko in oklepnimi mamuti požene v beg prebivalce, ki zatočišče najdejo v negostoljubnem Kamnolomu. 

V silni zmedi Dolgega po naključju zajamejo in fant konča v neznanem in zastrašujočem Brongradu, kjer najprej spozna odločno Guno (Maisie Williams, v slovenščini Maja Kunšič), ki prodaja bronaste lonce. Nato se znajde pred ogromnim stadionom, na katerem se gnete razgrete množice – po vsem sodeč so prišli prisostvovat nekakšnemu kultnemu obredu, ki je, kot kmalu odkrije Dolgi, pravzaprav igra z žogo, imenovana nogomet. 

Fant zasluti priložnost, da svojemu plemenu priigra nazaj domačo dolino, pa izzove Realno bronaste, strah vzbujajoče lokalno moštvo, polno nogometnih zvezdnikov, v tekmo vseh tekem. Edina težava: če pleme tekmo zgubi, bodo morali vse življenje garati v rudnikih brona. 

Dolgi prepriča skeptičnega Boba, da mu dovoli uriti pleme – a ima pri tem sprva kaj malo uspeha. Njegovi upi še dodatno uplahnejo, ko po nesreči uničijo edino žogo, in fantu ne preostane drugega, kot da se s Pujsom vrne v Brongrad po novo. Na stadionu spet naletita na Guno, presenečena, da je tudi sama silno nadarjena nogometašica, ki sanjari o tem, da bi igrala pred nabito polnimi tribunami. A ker je dekle, ji je prepovedano brcati žogo na tem svetem prizorišču. Zato se z Dolgim in Pujsom poda v Kamnolom, da pomaga pri urjenju plemena in pripravah na tekmo, ki bo dejansko spopad dveh civilizacij… 

 

 

TAKSI 5

Peto nadaljevanje najslavnejše francoske akcijske komedije, ki jo je pred skoraj 20 leti režiral Luc Besson.

Naslov v izvirniku:

Taxi 5

V kinu od:

19.04.2018

Država / Letnik:

FRA/2018

Filmski žanr:

Akcijski film, Pustolovski film

Igralci:

Salvatore Esposito, Franck Gastambide, Sabrina Ouazani

Režija:

Franck Gastambide

Distributer:

Blitz film & video distribution d.o.o.

 

O FILMU
Policijski uslužbenec, ki ga premestijo na policijsko postajo Marseilla, dobi nalogo prijeti skupino italijanskih roparjev v ferrarijih. Pregoni po ozkih ulicah in tudi po avtocesti bodo tudi tokrat v obilju, v tem nadaljevanju pa bo imel eno ključnih vlog legendarni beli peugeot 407.

 

DEADPOOL 2

Po ogromnem globalnem uspehu najslavnejšega antijunaka desetletja se Ryan Reynolds vrača z vlogo, za katero je rojen!

Naslov v izvirniku:

Deadpool 2

V kinu od:

17.05.2018

Država / Letnik:

USA/2018

Filmski žanr:

Akcijski film, Fantazijski film

Igralci:

Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Josh Brolin, Brianna Hildebrand

Režija:

David Leitch

Distributer:

Blitz film & video distribution d.o.o.

O FILMU
Nadaljevanje filma je še bolj „noro“ od prejšnjega, polno značilnega črnega humorja in zajedljivih komentarjev glavnega junaka Wada oziroma Deadpoola. Po preživetju nesrečnih dogodkov si želi Wade Wilson uresničiti sanje in postati Poughkeepsiejev najpriznanejši rejec buldogov, hkrati pa se želi naučiti sprejemanja odprtega odnosa. Wade se na svoji poti bori s kupom najrazličnejših neznancev, da bi odkril pomen družine, prijateljstva, pa tudi domiselnih kostumov, ki jih uporablja za svoje nadvse odprto spolno življenje. V glavni vlogi je znova Ryan Reynolds, pridružila pa sta se mu tudi Josh Brolin in Zazie Beets. Svoje vloge iz prvega dela filma so ponovili tudi Morena Baccarin, T.J. Miller, Brianna Hildebrand, Leslie Uggams, Stefan Kapicic in Karan Soni.