Navigacija

PRAVNA KLINIKA na RAVNAH NA KOROŠKEM

PRAVNA KLINIKA na RAVNAH NA KOROŠKEM

Kje:
Kdaj: 10.2.2018 10:00 - 30.3.2018 12:00

PRAVNA KLINIKA na RAVNAH NA KOROŠKEM,

projekt

Humanitarnega društva Pravo za VSE

 

Spoštovani,

 

Humanitarno društvo Pravo za VSE s ponosom naznanja, da pričenja s projektom t.i. Pravne klinike, v okviru katere bomo odslej ob sobotah med 10. in 12. uro, začenši s soboto dne 10. 2. 2018 v prostorih na naslovu Prežihova ulica 7, 2390 Ravne na Koroškem, podajali brezplačne pravne nasvete, s čimer želimo pomagati tistim, ki si zaradi pomanjkanja denarja plačljivega pravnega nasveta ne morejo privoščiti.

 

Projekt »Pravna klinika« je nadaljevanje uspešne zgodbe spletnega portala www.pravozavse.si.  Ekipo sestavlja 37 članov. V treh letih obstoja smo brezplačno podali že več kot 10.000 pravnih mnenj. Na Pravni kliniki na Ravnah na Koroškem bo skupno svetovalo 6 svetovalcev.

 

Aktivni pa smo tudi na ostalih področjih:

 • sodelovali smo na različnih strokovnih konferencah v okviru Ministrstva za pravosodje RS,

 • objavili smo članek v strokovni publikaciji Pravosodni bilten,

 • v študijskem letu 2014/15 smo pričeli sodelovati s Pravno fakulteto Univerze v Mariboru pri izvajanju študijskega predmeta Pravne metode, veščine in informatika na 2. bolonjski stopnji,

 • ustanovili smo prvi brezplačni pravni pisarni za občane v občinah Beltincih in Črenšovci,

 • februarja 2015 smo pričeli sodelovati z Varuhinjo človekovih pravic RS pri izvajanju nalog in pooblastil državnega preventivnega mehanizma,

 • nastopili smo na konferenci TEDx University of Maribor,

 • na mesečni ravni objavljamo poljudne članke na spletnem portalu Delo.si,

 • objavljamo strokovne članke v reviji Pravna praksa,

 • v sklopu projekta »Pravna klinika« v Mariboru na Pravni fakulteti na tedenski ravni delujemo že od leta 2016.

   

  Naše delo nikakor ne nadomešča odvetnikov, saj svetovanje poteka na elementarni ravni v obliki podajanja pravnih mnenj, na podlagi katerih se večinoma ljudje sploh odločijo oz. uvidijo, da je potrebno poiskati nadaljnjo pomoč pri odvetnikih oz. pristojnih institucijah.

   

  Omenjeno svetovanje bo potekalo ob sobotah od 10.00 do 12.00 ure (začenši s soboto 10. 2. 2018), v prostorih na naslovu Prežihova ulica 7, 2390 Ravne na Koroškem.

   

  Pravna pomoč se bo izvajala ustno, v obliki razgovora, na samem kraju dogodka. V kolikor bo vprašanje kompleksnejše narave, bo v tej zvezi dogovorjen način prejema odgovora.

   

  Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo.

   

   

  V Mariboru, dne 7. 2. 2018,

 

Humanitarno društvo Pravo za VSE