Navigacija

Linorez/Lesorez – razstava grafik akademskega umetnika Mihe Eriča [Koroška osrednja knjižnica, Razstavišče]

Linorez/Lesorez – razstava grafik akademskega umetnika Mihe Eriča    [Koroška osrednja knjižnica, Razstavišče]

Kje:
Kdaj: 4.1.2018 18:00 - 31.1.2018 19:00

Odprtje razstave linorezov in lesorezov realističnih in imaginarnih motivov.
Spremljevalni glasbeni program: ''Ljudski Blues'' v izvedbi mag. Natalije Šepul (citre) in Mihe Eriča (orglice).

MIHA ERIČ
(samozaposlen v kulturi kot likovnik in glasbenik)
Rojen 29. 11. 1991 v Ljubljani.

V času digitalizacije in novih medijev je Miha našel svojo inspiracijo v tradicionalnih grafičnih tehnikah in obrtništvu, kjer prevladujejo koncentracija, umirjenost in meditacija. Miha Erič je izjemno aktiven na likovnem področju, že samo letos je imel pet samostojnih razstav in sodeloval pri številnih državnih in mednarodnih projektih, tako na likovnem kot tudi na glasbenem področju.

V svojem delu upošteva izkušnje tako tradicionalne kot sodobne prakse. Avtorja zanimajo drobne naključne sledi, v katerih vidi preprosto neposrednost nastajanja likovne kompozicijske raznolikosti in barvne impresije.

Prepušča se neposrednosti, improvizaciji in domišljiji, ustvarja idilični svet narave in imaginarnih podob brez ''napak'' ali pomanjkljivosti. Med ustvarjanjem je izredno zbran, koncentriran, razmišlja in deluje intenzivno in preprosto, počasi. Naklonjen je minimalističnemu izrazu, črtni grafični kompozicijski igrivosti in malim drobnim poudarkom.

Likovno izražanje na področju grafike spodbuja in razvija drugačno miselnost, percepcijo v umetnosti in ustvarjanju. Daje možnost konstruktivnega likovnega oblikovanja, izražanja ter mišljenja. Vzporedno pa dopušča ponovljivost drugačnosti in s tem posledično razvoj oziroma napredek: miselni, likovni, doživljajski. Omogoča razvoj perceptivne občutljivosti, dovzetnosti ter spodbuja likovno občutljivost in korektnost.

Razstava bo na ogled do 31. januarja 2018.