Navigacija

MILICE 2

MILICE 2

Kje:
Kdaj: 20.10.2017 21:00 - 23:00

MILICE 2

 Petek, 20. oktober 2017, ob 21:00

 

Gre za situacijsko komedijo v kateri nerodni milicisti nevede postanejo del nečednih poslov češke mafije.

Naslov v izvirniku:

Milice 2

V kinu od:

12.10.2017

Država / Letnik:

SVN/2017

Filmski žanr:

Komedija

Igralci:

Sašo Đukić, Franci Kek, Matjaž Javšnik, Rok Jožef

Režija:

Sašo Đukić

Distributer:

Fivia d.o.o.

 

O FILMU
Sredi devetdesetih let je skupina novomeških filmskih zanesenjakov začela s snemanjem nizkoproračunskih celovečernih komedij. V časih, ko digitalizacija in internet še nista bila tako zelo vseprisotna, filmi niso dosegli prepoznavnosti po vsej državi. Bili so lokalni hit. Na premieri zadnjega s tistega obdobja se je v novomeški športni dvorani na dveh zaporednih predvajanjih zbralo 3.000 gledalcev. 

Tudi tokratni film Milice 2 je nizkoproračunski proizvod iz domače delavnice. V kinematografih po vsej Sloveniji bo predvajan od 12. oktobra. Gre za situacijsko komedijo v kateri nerodni milicisti nevede postanejo del nečednih poslov češke mafije. V glavnih vlogah nastopajo Sašo Đukić, Franci Kek in Matjaž Javšnik. V filmu se pojavi vrsta znanih slovenskih imen - Demeter Bitenc, Jani Muhič, Jonas Žnidaršič, Sašo Hribar, dr. Andrej Stare, Ivo Daneu, Luka Korenčič, Irena Yebuah Tiran, Urška Majdič, Petja Kogovšek, Jože Potrebuješ, glasbena skupina Dan D, Jan Plestenjak, Tadej Toš… 

Film je bil večinoma posnet v Novem mestu in okolici ter nekaj prizorov v Termah Čatež, Šentjerneju, Ljubljani, Mariboru, Kopru, na Svetem Joštu nad Kranjem, v Logarski dolini in v Benetkah. Snemanje je potekalo od 24. aprila do 8. septembra 2017.