Navigacija

Predstavitev znanstvene monografije: Kar ustvariš ostane. Svetu cvet. Tebi rane. : Vinko Möderndorfer - učitelj, politik in raziskovalec. [Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika Ravne

Kje:
Kdaj: 28.9.2017 18:00 - 19:30

Vinko Möderndorfer (1894-1958), etnolog, učitelj in znanstvenik, ki je napisal Mojco Pokrajculjo, zbral Koroške pripovedke, pisal o življenju delavcev in kmetov in raziskoval ljudsko medicino med Slovenci. Vodil je gradnjo meščanske šole v Mežici. Preživel je Goli otok. Monografijo in dedka bo predstavila Vita Mavrič, ki je z bratom Vinkom Möderndorferjem posnela tudi dokumentarni film o izjemnem Slovencu, doma s Koroške. Vito Mavrič poznamo kot pevko, skladateljico in tekstopisko. Slovenska šansonjerka je dobitnica številnih nagrad in priznanj.

Pogovor bo povezovala doktorica etnologije Karla Oder, zgodovinarka in muzejska svetovalka. Dejavna je na različnih področjih, med drugim je članica Slovenskega etnološkega društva in Zgodovinskega društva za Koroško. Zaposlena je v Koroškem pokrajinskem muzeju, enota Ravne na Koroškem.

V sodelovanju z Zgodovinskim društvom za Koroško.