Navigacija

Predstava TRANSVESTITSKA SVATBA

Predstava TRANSVESTITSKA SVATBA

Kje:
Kdaj: 11.5.2017 19:30 - 22:00

Kulturno društvo ŠOK teater iz Mežice s predstavo TRANSVESTITSKA SVATBA se je uvrstilo na regijsko srečanje odraslih gledaliških skupin. Skupini čestitamo, vas pa vabimo, da si pridete predstavo ogledat 11/5-2017 ob 19.30 uri v Kulturni center na Ravne na Koroškem.

Avtor: Vinko Möderndorfer
Režija: Miha Pačnik
Produkcija: KD ŠOK Teater Mežica,

Vabljeni na ponovitev komedije, ki bo 11. maja (četrtek) ob 19.30 uri v Kulturnem centru na Ravnah. Vstopnina: prostovoljni prispevki. Predstava bo odigrana v okviru regijskega Linhartovega srečanja odraslih gledaliških skupin.

O predstavi:
Žare, v naši igri po sili razmer tudi transvestit, sicer pa strasten žrebec in ljubitelj vsakršnih žensk, si od prijatelja Luke, večnega samca in "ženskomrzneža", izposoja stanovanje za kratke in strastne avanturice. Tokrat bi vanj rad pripeljal Kristino, ki svojo pohotnost spretno skriva pod masko jokave naivnosti. Načrt pa mu s svojim obiskom prekrižata Lukina očka in mamica, ki sta natančno ...takšna, kot bi si ju izmislil Sigmund Freud.

Transvestija je gledališče! Transvestija je življenje! Filozofska metafora človeške duše, ki skozi odrske zaplete kljub vsemu išče svojo pravo (moško-žensko) identiteto. Neskončna radost preoblačenja in prikupne zmešnjave … se bomo zamislili nad svojo lastno, tako zelo človeško »transvestijo«?

Zasedba
Žare – Jurij Miler
Luka – Damjan Pušnik
Kristina – Natalija Petrič
Očka – Jožef Ulcej
Mamica – Barbara Jelen
Maks – Franjo Hercog

Scenografija: BIRO 22, Kaja Krebel, Tajda Češarek
Kostumografija: KD ŠOK Teater Mežica
Asistent režije: Gregor Podričnik
Zvok in osvetljava: Matej Podričnik, Blaž Mandl
Šepetalka: Tamara Vinšek

Veseli bomo vaše prisotnosti.