Navigacija

Klub koroških študentov organizira obnovitveni tečaj temeljnih postopkov oživljanja

Kje:
Kdaj: 1.4.2017 16:00 - 18:30

Poznavanje nudenja prve pomoči v vsakdanjem življenju je zelo pomembno, saj lahko le tako na kraju nesreče izvedemo nekatere pomembnejše ukrepe še pred prihodom nujne medicinske pomoči in sočloveku s tem morda rešimo življenje. Postopkov oživljanja se nas večina nauči pred opravljanjem izpita za avto, kasneje pa tega znanja, ki je v nekaterih primerih življenjskega pomena, ne obnavljamo več.

Zato Klub koroških študentov pripravlja obnovitveni tečaj temeljnih postopkov oživljanja, ki se bo odvijal to soboto, 1. aprila, ob 16.00 uri v prostorih KMKC Kompleks. Tečaj bo potekal v skladu z veljavno medicinsko doktrino, izvedel pa ga bo strokovno usposobljen predavatelj za izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje s področja zdravstva, Peter Kordež. Tečaj bo sestavljen iz teoretičnega dela s kratkim predavanjem o nudenju prve pomoči, nato pa bodo udeleženci obnovili temeljne postopke oživljanja tudi v praksi na lutkah.

Udeležba na tečaju, ki ga Klub koroških študentov organizira v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav, je brezplačna, zato so vsi, ki bi si želeli obnoviti znanje nudenja prve pomoči, vabljeni v čim večjem številu.