Navigacija

Žogica za Dejana

Žogica za Dejana

Kje:
Kdaj: 20.11.2016 9:00 - 20:00

HVALA KER POMAGATE ZBIRATI PROSTOVOLJNI PRISPEVEK ZA

4 – LETNEGA DEJANA S PREVALJ !

Štiričlanska družina s Prevalj preživlja težke čase.

Oče Dani je priden delavec, v kraju ga vsi kot takšnega tudi poznajo. Je začasno zaposlen in prejema minimalno plačo. Mama Barbara je nezaposlena in prijavljena na Zavodu za zaposlovanje.

Imata 2 otroka.

Starejši sin je šoloobvezen in je zdaj v 1. razredu, star 6 let. Mlajši sin pa je star 4 leta in je v vrtcu oziroma je zaradi bolezni izpisan.

Štiričlanska družina z eno plačo komaj shaja in se iz meseca v mesec bori za golo preživetje. Potrebe, ki jih imata dva otroka, starša težko izpolnjujeta.  Morja še v svojem življenju niso videli in sploh ne kakšnih počitnic.

Zdaj pa je družino doletelo še dodatno breme. Najmlajši, 4-letni Dejan, je zbolel za rakom na jetrih. Od 15. septembra se zdravi na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Do sedaj je prejel že dve kemoterapiji. Z njim je mamica, ki sina v najtežjih trenutkih ne pušča samega. Doma oče sam skrbi za drugega šoloobveznega sina. Družina je razdvojena in v bolečini. Oče in brat ju obiskujeta med vikendi, kar je finančno zelo težko,  a vsaj takrat se vidijo. So skromni in zadovoljni s tistim, kar imajo.