Navigacija

3. festivalski dan []

3. festivalski dan  []

Kje:
Kdaj: 15.10.2016 17:30 - 23:30

Sobota, 15. 10. 2016 ob 17:30h v Cerkvi Sv. Egidija
4Given
 

4Given predstavljajo svež val gospel glasbe pri nas. Od domačih in tujih izvajalcev črnske duhovne glasbe se je kvartet nalezel tipične izraznosti, s katero so prepričljivi do te mere, da jih postavljajo ob bok celo najimenitnejšim predstavnikom te zvrsti. Gospel standardi z njimi zazvenijo v pristni interpretaciji, ki jo zmorejo le redki. V aranžmaje pesmi vnašajo tudi elemente vocal play glasbe, za katero je značilno vokalno oponašanje različnih inštrumentov, dodatnih zvokov in efektov. Člani 4Givna so pomembno prispevali k uveljavljanju in popularizaciji a cappelle v Sloveniji. S svojim sodobnim pristopom k izvedbi črnske duhovne glasbe so vedno bolj iskani tudi v tujini – gostovali so že v Avstraliji, Avstriji, Nemčiji, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Italiji, v Veliki Britaniji, na Danskem, Norveškem in Poljskem. Poleg pisanja priredb ustvarja skupina tudi avtorsko glasbo, pripravljajo pa tudi studijski album.

Zasedba:
Kristjan Virtič, Kristijan Korat, Simon Virtič in Matej Virtič – vsi vokal

 

Sobota, 15. 10. 2016 ob 20:30h v KMKC Kompleks
Kristijan Krajnčan: premiera albuma DrummingCellist

Kristijan Krajnčan (r. 1986) je prvo polovico svojega življenja posvetil violončelu in klasični glasbi, drugo polovico pa bobnom, improvizaciji in jazzu. Kljub svoji mladosti je koncertiral v več kot petindvajsetih državah (v Evropi, ZDA, Aziji, Afriki, Indoneziji in Bližnjem Vzhodu), napisal glasbo za dva celovečerca in devet kratkih filmov, posnel sedemindvajset plošč, ter za svoje ustvarjanje prejel številne nagrade. DrummingCellist je njegov prvi solo projekt, v katerem igra avtorsko glasbo ter svoje interpretacije klasičnih skladateljev, kot sta J.S. Bach in Arvo Part.

»To je vsekakor moj največji glasbeni izziv,« pravi Krajnčan, »ne samo zato, ker na odru igram in menjavam oba inštrumenta, temveč predvsem zaradi različnosti obeh svetov.« Združevanje nasprotujočih si idej pa ga zanima že od nekdaj, saj pravi da zanj »v svojem notranjem bistvu ni razlike med J.S. Bachom in afriško glasbo«.
 

Zasedba:
Kristijan Krajnčan – bobni, violončelo, gongi

 

Sobota, 15. 10. 2016 ob 22h v KMKC Kompleks
Žan Tetičkovič: premiera albuma The Port of Life

The Port of Life oziroma Pristanišče življenj je edinstveno zvočno-vizualno doživetje ustvarjeno na podlagi avtorjeve resnične zgodbe. V 80 minutah napisane glasbe poslušalec stopi na pot imigranta, ki si skozi divji vrtinec čustev poskuša izboriti in ustaliti obstoj v novi kulturi. Glasba, ki je stilsko najbližje literarno-slikarski smeri magičnega realizma, z jasnim potekom zgodbe črpa navdih iz jazza in klasike – glasbenih smeri, ki pa sta tukaj predstavljani kot unija, katere glavni cilj je estetska lepota in ekspresivnost. Težko pričakovan projekt, ki je nastajal več kot pet let, je doslej največje delo mladega slovenskega bobnarja in skladatelja Žana Tetičkoviča in ga je letos tudi izdal na svoji prvi zgoščenki, ki je konec septembra izšla pri Založbi Kaset in Plošč RTV Slovenija. Z iskrenostjo in odprtim srcem avtor to zgodbo posveča vsem imigrantom tega sveta.
 

Zasedba:
Žan Tetičkovič – bobni, kompozicija
Alba Nacinovich – vokal
Lenart Krečič – tenor saksofon
Tomaž Gajšt – trobenta
Jani Moder – kitara
Marko Črnčec – klavir
Myles Sloniker (USA) – kontrabas
Andrej Lamut – projekcija, fotografija
Marko Damiš – design

Janus Atelier godalni kvartet
Matija Krečič – 1. violina
Nejc Avbelj – 2. violina
Barbara Grahor – viola
Zoran Bičanin – violončelo