Navigacija

2. festivalski dan, petek, 14. 10. 2016

2. festivalski dan, petek, 14. 10. 2016

Kje:
Kdaj: 14.10.2016 18:00 - 23:30

Petek, 14. 10. 2016 ob 18h v Koroški osrednjia knjižnici dr. Franca Sušnika
Igor Bezget: Singularity
Singularity je skupen naslov za  koncertno izvedbo izbora glasbe s celodnevnih solo plošč A Day With Guitar in PAG, sestavljenih iz obširnejših kitarskih solo projektov poimenovanih Singularity, Korenine, Shifted reality in Improvision, kitarista, komponista in multiinštrumentalista Igorja Bezgeta. Glasba temelji na motiviki izvirnih melodij, kakor tudi na koreninah ljudske glasbene melodike, skozi katere nas avtor z svojevrstnim kompozicijskim in improvizacijskim pristopom, ki ga sam poimenuje komprovizacija, čutno popelje na popotovanje skozi glasbene svetove, ki jih je srečal na svoji življenjski poti in jih skozi zvoke različno uglašenih kitarskih strun združuje v enovito celoto.
Zasedba:
Igor Bezget – kitara


Petek, 14. 10. 2016 ob 20:30h v KMKC Kompleks
Teo Collori in Momento Cigano: Hot Club Piran
Projekt Hot Club Piran so marca 2015 posneli Teo Collori in njegova skupina Momento Cigano, prav kmalu pa se obeta tudi njihova nova plošča, katere del bomo še pred premiero slišali pri nas na Ravnah. Gre za akustično avtorsko gipsy swing glasbo, ki jo je v celoti napisal izvrstni solist na kitari in avtor skladb Teo Collori. Pri aranžmajih je pomagal diplomirani skladatelj in vrhunski violinist Matija Krečič. Poleg Metoda Banka na ritem kitari in Jana Gregorke na basu, je v zasedbi še eden boljših gipsy klarinetistov v Evropi Matej Kužel. Glasba je tako virtuozna in nabrita, kakor tudi poslušljiva in zapeljiva.
Zasedba:
Teo Collori – kitara
Matija Krečič – violina
Matej Kužel – klarinet
Jan Gregorka – kontrabas
Metod Banko – kitara
  

Petek, 14. 10. 2016 ob 22h v KMKC Kompleks
Vasko Atanasovski Trio: The Scissors

Po albumih Come To Me (2012) in Feel (2013) je trio Vaska Atanasovskega aprila letos izdal še The Scissors. Vasko Atanasovski, Dejan Lapanja in Marjan Stanić na odru nikdar niso delovali ležerno, njihov zadnji album Škarje pa energijo trojice glasbenikov le še stopnjuje in simbolizira prihod novega obdobja v njihovem delovanju. Če so doslej zveneli bolj etno–pop–jazzovsko, je zdaj zaznati premik bolj proti rocku, kar daje njihovi glasbi še dodatno dimenzijo. Vasko Atanasovski je z doslej izdanimi trinajstimi albumi eden najbolj dejavnih slovenskih glasbenikov. Pred kratkim je največja založba na Balkanu, hrvaška Croatia Records, izdala njegov album Best of Vasko Atanasovski, kar ga kot slovenskega glasbenika uvršča med redke izbrance. Trio v svojem šestem letu delovanja žanje odlične kritike, čedalje bolj pa se uveljavlja tudi zunaj meja Slovenije.
Zasedba:
Vasko Atanasovski – vokal, saksofon, flavta
Dejan Lapanja – kitara
Marjan Stanić – bobni in tolkala