Navigacija

KINO RAVNE

Kje:
Kdaj: 18.10.2016 16:30 - 23:30

KINO RAVNE
Torek, 18. oktober 2016, ob 16:30 – Štorklje

Torek, 18. oktober 2016, ob 18:00 – Dojenček Bridget Jones

Torek, 18. oktober 2016, ob 20:30 - Dekle na vlaku

Kulturni center Ravne na Koroškem


Štorklje
Naslov v izvirniku: Storks

V kinu od: 29.09.2016

Dolžina filma: 92 minut

Država / Letnik: USA/2016

Filmski žanr: Animirani film, Družinski film

Igralci: Andy Samberg, Kelsey GrammerRežija:Nicholas Stoller, Doug Sweetland

Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

Sinhronizirano.
Slovenske glasove glavnim likom so posodili:

Junior - Srdjan Milovanović

Tulip - Saša Pavlin Stošić

Hunter - Sebastian Cavazza

Toady - Uroš Smolej

Jasper - Iztok Jereb

Henry - Matevž Müller

Sarah - Alenka Tetičković

Nate - Hugo Artur Košorok

Dougland - Uroš Buh

Alfa volk - Jernej Kuntner

Beta volk - Igor Potočnik

O filmu: Štorklje dostavljajo otročičke… no, tako je vsaj bilo včasih. Zdaj dostavljajo pošiljke mednarodnega spletnega trgovskega velikana. Štorkljo Juniorja (v izvirniku glas Andyja Samberga; v slovenščini mu ga posoja Srdjan Milovanović), najboljšega dostavljalca podjetja, vsak hip čaka napredovanje, a po nesreči sproži stroj za izdelovanje dojenčkov, iz katerega pride prikupna in povem neavtorizirana dojenčica. Akcije polna risana pustolovščina, ki sta jo režirala Nick Stoller in Doug Sweetland, gledalce popelje na popotovanje kot še nobeno doslej: nadvse osredotočeni Junior, ki ima visoke ambicije, s svojo osemnajstletno in zamisli polno prijateljico Tulip (glas Saše Pavlin Stošić) – edinim človeškim bitjem na Gori štorkelj – hiti, da ta »paket težav« odpremi, preden za nezgodo izve njegov šef; njun trud, da dostavita svojega prvega otročička, ju popelje na pustolovščino, ki bo izpopolnila več kot le eno družino in znova vzpostavila resnično nalogo štorkelj na tem svetu. Previharita vse viharje in premagata nepredvidljive prepreke – da ne omenjamo, kako se njuni mnenji razhajata pri domala vsaki stvari – in prestaneta preizkušnje, ki ju dodobra spremenijo. 

 

Dojenček Bridget Jones

Prikupno zmedena trideset-in-nekaj-letna Londončanka, ki je v postfeminističnem svetu bolj ali manj uspešno iskala ljubezen, lovila izmuzljivo idealno težo ter se držala karseda zmernih količin popitega alkohola in pokajenih cigaret, je ob prelomu tisočletja postala globalni kulturni fenomen. Dvanajst let po našem zadnjem filmskem druženju je Bridget Jones pogumno zakorakala v štirideseta, njen srečen konec pa se ji še vedno nesramno izmika.

Naslov v izvirniku:

Bridget Jones's Baby

V kinu od:

15.09.2016

Dolžina filma:

124 minut

Država / Letnik:

GBR/2016

Filmski žanr:

Komedija

Igralci:

Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey

Režija:

Sharon Maguire

Distributer:

Karantanija Cinemas d.o.o.


Dekle na vlaku
Napet triler je nastal po istoimenski knjižni uspešnici Paule Hawkins.
Naslov v izvirniku: The Girl on the Train
V kinu od: 06.10.2016
Dolžina filma: 112 minut
Država / Letnik: USA/2016
Filmski žanr: Triler

Igralci: Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux
Režija: Tate Taylor

Distributer: Blitz film & video distribution d.o.o.

O filmu: Rachel Watson (Emily Blunt), ki si skuša opomoči po nedavni ločitvi in nekako zapolniti svoje prazne dni, se vsak delovnik z vlakom prevaža z Manhattna in nazaj, molče zreč skozi okno. Sleherno jutro in sleherni večer obuja spomine na dom – mimo katerega pelje njen vlak – v katerem je nekoč živela s svojim zdaj nekdanjim možem Tomom (Justin Theroux), ki tam zdaj živi z novo soprogo Anno (Rebecca Ferguson) in njunim otročičkom. 
Da se zamoti in pozabi, kako ima njeno življenje čedalje manj pomena, se Rachel osredotoči na prebivalce še ene hiše na poti, na ulici Beckett št. 15, nekaj hiš naprej od njenega nekdanjega doma. Na tem naslovu – ne zavedajoč se, da ju hrepeneče opazuje popolna neznanka – na videz popolni zakonski par Megan (Haley Bennett) in Scott (Luke Evans) živita svoje predmestno življenje.

Med krepkimi požirki alkohola, ki je postal njen stalni spremljevalec, Rachel več mesecev krade poglede na prelepo Megan in postavnega Scotta, kako pred oknom srkata jutranji kavo in se ob večerih brezbrižno smejita na svoji verandi, pri tem pa si zamišlja, v kako idealnem svetu bržkone živita. Na videz brezskrbna žena je slika tistega, kar si je Rachel trudila biti v zakonu s Tomom; v zakonu, ki ga nikakor ne more pustiti za seboj.

Nekega dne je na poti v mesto Rachel priča dogodku na dvorišču opazovanega zakonskega para, ki jo pretrese do kosti. Kmalu zatem Megan izgine in je domnevno mrtva. Rachel policiji pove, kaj je videla – oziroma kaj misli, da je videla. Toda ali sploh lahko verjame tistemu, kar misli, da je videla, ali pa je v zločin preveč vpletena tudi sama? Ko voajerka prestopi nevarno mejo med zaskrbljenostjo in obsedenostjo, bo bodisi našla morilca… ali pa odkrila, da ima na rokah nedolžno kri.