Navigacija

Otroška delavnica Forma viva Ravne na Koroškem (1964-2014), mesto in grad Ravne [Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem, Na gradu 2, Ravne na Koroškem]

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem vas v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine in Z igro do dediščine vabi v torek, 4. oktobra 2016, ob 10. uri  v muzejske prostore Na gradu 2, Ravne na Koroškem na otroško delavnico Forma viva Ravne na Koroške (1964 - 2014), mesto in grad Ravne.

Ob 50-letnici Forme vive na Ravnah na Koroškem smo med drugim pričeli s celostno strategijo na področju promocije te, nekdaj nacionalno pomembne kulturne manifestacije na Slovenskem. Aktivnosti bodo naravnane medgeneracijsko, saj je Forma viva v kraju in okolici prisotna že petdeset let in s pomočjo sodobnih aplikativnih medijev blizu tudi mladim.

Osredotočili se bomo na Forma vivo in njeno vlogo v kraju in med prebivalci v današnjem času. S culo po poti Forma vive bomo ob ogledu ob ogledu izbranih skulptur spoznavali njihove zgodbe in zgodbe umetnikov ter opravili anketo mimoidočih o Forma vivi.