Navigacija

Valter brani alter na Koroškem

Valter brani alter na Koroškem

2. edicija Valter brani alter na Koroško v KMKC Kompleks 6. in 7. maja 2016 prinaša še več glasbe in še bolj pestro dogajanje kot leto poprej, festival pa velja za enega redkih branikov (bolj) alternativne kulture na Koroškem! V dveh dneh bodo na Kompleksovem odru gostili 6 glasbenih izvajalcev s Hrvaške in iz Slovenije, dogajanje pa bo popestril performans Zadruge ZRaven, otvoritev grafitiranih prostorov Kompleksa in skate tekmovanje na Prevaljah. Več na www.kompleks.it.

Koroški mladinski kulturni center Kompleks je lansko leto prvič organiziral festival alternativne glasbe in ga poimenoval Valter brani alter. Prihajajoči vikend bodo organizatorji postregli z njegovo drugo edicijo, ki na Koroško prinaša nekaj bolj alternativne kulture. Gostijo provokativno hrvaško rock/punk zasedbo LET3, ki je pred kratkim večkrat razprodala koncerte na domačih tleh in v tujini, lansko leto pa odmevala predvsem s projektom “Angela Merkel sere!”, družbeno-kritičnim komentarjem na lokalno in globalno realnost. V svoji 30-letni karieri so znani po izjemnih vizualnih prezentacijah, nenehni politični, spolni in verski provokativnosti (skorajda) brez meja. Na Kompleksovem odru se jim bosta pridružila Plastic Knives, prav tako s Hrvaške, ki kombinirata alternativno in progresivno rock glasbo, njuna melodika pa je predvsem elektro rockerska. Sobotno dogajanje bo postreglo z še eno prodorno zasedbo iz sosednje Hrvaške – Pridjevi s psihadeličnim pop rockom so projekt treh ustvarjalcev, ki pojejo samo v hrvaščini, vendar je poudarek njihovega debutantskega albuma na zanimivi melodiki, ki je ne trenutke mogoče težka, a vendar hipnotična in unikatna, posebna.

Ker je namen festivala spodbujati (tudi) slovenske glasbene ustvarjalce, se bodo v petek predstavili Ludovik Material s svojim post punk zvokom, v soboto pa z gypsy dub ritmi Haris Pilton & MC Ali Massive ter Raggalution s pozitivno reggae melodiko. Poleg odličnih koncertov se obeta še performance Gledališče dela – Masleni rogljički Zadruge ZRaven ter otvoritev grafitiranih prostorov. KMKC Kompleks v okviru festivala in v sodelovanju s Šibovjem organizira tudi skate tekmovanje v lani prenovljenem skate parku na Prevaljah – tekmovanje se bo odvilo v soboto, 7. maja, sodelujočim pa obljublja številne lepe nagrade.

Vstopnice so že v predprodaji, več o dogodku pa na www.kompleks.it!

www.kompleks.it

 

Kontakt:

Ana Pisar

Odnosi z javnostmi

ana.pisar@kompleks.it / 041 871 993