Navigacija

S kolesom v Podzemlje Pece

S kolesom v Podzemlje Pece

Ogled rudnika s kolesom

Gorska kolesa so narejena za uživanje po gorah, pri nas pa je možno kolesariti tudi skozi goro, saj smo našli prehod po opuščenih in skrivnostnih rudarskih rovih pod goro Peco. Z vodnikom in svetilkami lahko varno prekolesarite več kot pet kilometrov edinstvene podzemne poti iz ene doline v drugo in doživite nepozabno pustolovščino. Pot poteka po varnih rovih in se vzdigne le za okrog 15 m, a vdolbine in grbine nekdanjih železniških pragov ne dopuščajo lagodnega kolesarjenja.
Kolesarska avantura se prične ko vas sprejme vodnik v Infocentru Geoparka Karavanke in Podzemlje Pece, na Glančniku v Mežici, s katerim se boste skupaj odpravili do vhoda na Igrčevem v Črni, kjer se boste podali v rudnik. Po prekolesarjeni podzemni poti pridete iz rudnika na Bregu nad Mežico, od koder se spustite po asfaltirani cesti (cca 1,5 km) do izhodiščne točke na Glančniku.

Stalna temperatura okrog 10°C popolna tema in varnostni predpisi v podzemlju zahtevajo posebno opremo. Uporaba čelade in naglavne svetilke je obvezna oprema, ki si jo boste izposodili ob plačilu vstopnine. Priporočamo topla športna oblačila in kolesarske rokavice.

Celotna pot traja cca 2,5 ure. Starostna omejitev je 10 let.

Ogled rudnika je možen samo z gorskim kolesom.

Obvezna je predhodna rezervacija termina.

INFORMACIJE IN REZERVACIJE OGLEDOV:
Za rezervacije in dodatna vprašanja smo vam na voljo v času obratovanja muzeja na
tel: (02) 87 00 180 ali eMail: info @ podzemljepece.com